Andakt på påskedag


Riktig god påske! Her kan du lese dagens tekst og Ottar Strand sine tanker om den og om dagen. 

 

Matt 28,1-10

1 Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. 2 Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. 3 Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. 4 Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. 5 Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den korsfestede. 6 Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! 7 Skynd dere av sted og si til disiplene hans: ‘Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.’ – Nå har jeg sagt dere det.»
    8 Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene. 9 Og se, Jesus kom mot dem og sa: «Vær hilset!» De gikk fram og omfavnet føttene hans og tilba ham. 10 Jesus sa til dem: «Frykt ikke! Gå og si til mine brødre at de skal dra til Galilea. Der skal de se meg.»

 

FRYKT IKKE!

Er du redd for å dø? Ja, selvsagt er jeg det. Jeg blir aldri vant med døden, samme hvor mye jeg jobber med den.

Jeg elsker livet. Jeg vil være her sammen med dem jeg er glad i. Og jeg er, som alle andre, redd for det ukjente. Ingen vet jo hvordan døden er.

Påsken handler om at Jesus gikk inn i og vant over døden. Han sprengte døden i fillebiter innenfra.

I jula sa engelen til gjeterne: Frykt ikke! I påsken sa Jesus til kvinnene: Frykt ikke!

Dette har mennesker blitt møtt med i kirken i år etter år i generasjoner over hele jorda. Mennesker som er redd for å dø har fått høre det. Jesus kommer til oss med trøst og håp.

Også til oss i dag sier Jesus: Frykt ikke!

 

God påske til alle! Med hilsen fra Ottar – prest i Inderøy

Tilbake