Konfirmantene på leir og aksjon


Første helg i april var 60 konfirmanter og ledere på Laberget på leir. Påfølgende mandag gikk de bygda rundt med bøsser for fasteaksjonen.

Konfirmantleir ble populært også for årets konfirmanter! En god gjeng som var motivert for å være våken lenge og ha det hyggelig sammen. Undervisning fikk de i form av quiss, film, muntlig om misjon, kreativ bibelkjennskap, sang og dans og masse god praktisk tilnærming til samarbeidsoppgaver ute. Jon Arne Jensen som er daglig leder på Laberget, utfordret ungdommene på mange varierte oppgaver og felles var samhandling og konkurranseglød. På lørdag fikk konfirmantene mulighet til å "grille en prest." Gaute Aune Aurdal tok i mot alle spørsmål fra ungdommene og svarte godt og forståelig. Hele gjengen var da stille for å få med seg svarene, og de var engasjert med spørsmål de lurte på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prestemangel er en sak for årets konfirmanter. Både Frida- og Ottar- prest sendte de beste hilsner til gjengen, siden de aller helst ville deltatt på leir sammen med de. Ottar satte stor pris på da Marna Åkervik sendte bilder fra salen, da hele gjengen var i gang med å rope: Ja, vi har våra, klåra barnestemmer kvar...... (Guttene vant denne leken suverent dette året;))

Ungdommer og fjorårskonfirmanter stilte opp som ledere og foreldre tok nattevakt, da det nærmet seg morgen. Det var en sliten men fornøyd gjeng som tok i mot foreldrene som hentet de lørdag kveld på Laberget. Da ble både foreldre og ungdommer utfordret på kahoot, for å sjekke bibelkjennskap og diverse annen kunnskap og de fikk kaffe og kanelsnurr før de reiste hjem. 

Allerede mandagen etter møttes konfirmantgruppen opp igjen, for å delta i fasteaksjoenn for Kirkens Nødhjelps arbeid. I to år nå har aksjonen vært digital, mens nå ble ungdommene igjen sendt ut for å banke på dører. Det var mange som syntes dette var langt utenfor komfortsone, men de gjorde det likevel! Takk til konfirmater, foreldre, sokneråd og støtteapparat som deltok i aksjonen. Det ble et fantastisk resultat, der det nå er rapportert inn over 54. 000 kroner gitt i Inderøy kommune

Tilbake